2014. dec 22.

Hétfői hírek #1

írta: zold.fulu
Hétfői hírek #1

Az első hét "tesztüzeme" után beindul a blog. Hetente 2-3 bejegyzés születik majd és válik olvashatóvá. A ma útjára indított poszttal szeretnék kapcsolatot teremteni az aktualitások és blog között. Így tehát hétfőnként az elmúlt hét meleg szemmel is érdekes eseményeit fogom szemlézni. A továbbiak pedig még alakulnak, várhatóan a hét második felére tehető majd az új poszt megszületése.

De nézzük, mit írtak a magyar elektronikus sajtóban az elmúlt héten, a teljesség igénye nélkül.

91960897_075b395fdd_o.jpg

fotó: www.flickr.com/photos/jasondv

hirado.hu, 214. 12.16.

Közlemény rövidségű hírként számol be a közmédia internetes hírportálja arról, hogy Írországban népszavazást tartanak arról, támogatja-e a választópolgárok többsége az egyneműek házasságát. Az MTI nem rest megemlíteni, hogy az írek nagy százalékban támogatólag nyilatkoztak erről a közvélemény-kutatások alkalmával, így várhatóan újabb országgal bővül majd az egyneműek házasságát elismerő és támogató országok köre.

hvg.hu, 2014. 12. 18.

Elton John és párja összeházasodnak. Isten éltesse őket! :-) A szigetországban március óta van lehetőség e jogi aktusra. A zenész és párja 2005-ben elsők között kötötték össze életüket hivatalosan, miután legalizálták az azonos neműek élettársi kapcsolatát -- számol be a hvg.hu

Index, 2014. 12. 21.

A nem túl demokratikus Kínában sem bűn homoszexuálisnak lenni, sőt. A cikkben arról szerezhetünk információt, hogy egy kínai bíróság kimondta: a homoszexualitást elektrosokkal gyógytani kívánó kórháznak kártérítést kell fizetnie. Az Independent eredeti híréből azt is megtudhatjuk, hogy 1997 óta legális a homoszexualitás.

Neked mi a véleményed? Te hogyan kommentálnád a híreket?

Szólj hozzá

hírek homoszexualitás betegség népszavazás melegházasság Kína Írország